Православні християни Санкт-Петербурга попросили вибачення в українців за ганебну війну

У Мережі з’явилося відеозвернення росіян до громадян України. Православні християни Санкт-Петербурга попросили вибачення в українців за ганебну війну.

Зокрема, петербуржці зауважили, що вони говорять тільки від частини православних християн свого міста, оскільки не можуть висловлюватися від імені усієї Російської православної церкви.

«Ми, православні християни Петербурга, парафіяни різних храмів, звертаємося до вас зі словами миру та братолюбства… Ми проти цієї ганебної війни», – зазначили росіяни.

Вони підкреслили, що поважають Україну та її межі, поважають українську мову, історію, культуру. Зокрема, готові багато чим пожертвувати, щоб добрі відносини між нашими країнами відновилися.

«Ми просимо вибачення у вас за те, що ми допустили війну і страждання населення вашої країни, допустили ворожнечу до вашої країни, її культури і мови», – наголосили православні християни міста на Неві.

Також росіяни зауважили, що постійно моляться за припинення війни та мир в Україні. Окрім того, вони сподіваються, що слова молитви увійдуть у серця й інших їхніх співгромадян.

«Адже поки ми не зупинимо цю війну, ми не можемо називати себе християнами», – підсумували жителі Петербурга.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *